Moderator 1

 


      Kryeredaktori Haxhi Morina - Gjini,  është i lindur në Gjakovë në vitin 1957.  Shkollimin fillor e të mesëm e kreu në vendlindje. Mëpastaj, kryen arsimin e lartë në Austri dhe mban titullin Konsulent i Diplomuar për punë sociale. 

Me krijimtari poetike merret që në moshën 15-16 vjeçare. Në vitin 1972 ishte anëtari më i ri i klubit letrar "Gjon Nikollë Kazazi" në Gjakovë. Më vonë u pranua edhe si anëtar i “Lidhjes së  Shkrimtarve e Poetëve” të Kosovës. Gjatë viteve 1972-84 shkrimet e tij janë botuar në revistat kosovare si: "Jeta e re", "Zëri i Rinisë","Fjala", "Flaka e Vllaznimit" në Shkup, "Koha" e Malit të Zi” etj. Lbrin e par te  tij e botoi ne vitin 1994, libër i cili kishte një shtatzëni mendimesh 10 vjeqare.me  përmbledhje poetike "Ora e ftohtë" Shb. ”Bledi As”, redaktuar nga shkrimtari i madh Teki Dervishi. Në vitin 1998 iu dogjën 4 libra, në prag të botimit, gjithashtu të redaktuara nga T. Dervishi. Shumicën e tyre poeti e kishte në mendje dhe disa të shkruara si kopje, kështu që ai tani ato i ka kthyer të gjitha në  jetë. Me librin “Feniks“ botuar me 2015 (redaktorë Teki Devishi) dhe  6 libra  tjerë botuar në vitin 2016 me  tituj: 1) "Bunadrini" 2) "Në fatamorganë" 3) "Mos" 4) "Nuk jemi mëkatarë"5) "Këngë Kryeneqe" dhe 6) "E vërteta është e bukur-Proverba Autoriale"; qe të gjitha të përbledhura në një libër me titull: "Feniksiada e Gjinit", "Kurse  ky", "Gravitacioni i gjakut" është libri i tij i nëntë. Në vitin 2019 nxorri edhe librin e  10 -11 dhe 12 me tituj: "Gjaku që nuk po ngjizet", "Vargu i pa shkruar" dhe "Loti i poetit".

Poeti Gjin Morina jeton dhe vepron në Austri. Është anëtar i Shoqatës së shkrimtarëve të Kosovës, Lidhja artistëve dhe krijuesve shqipëtarë në Gjermani dhe anëtar i Shoqatës së shkrimtarëve e krijusve shqiptarë "Aleksandër Moisiu" në Vjenë.
       Jeton në Steyer te Austrisë.